Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 40-godišnjakinje zbog krivotvorenja isprave

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1973.) zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave iz čl. 311. st. 2. Kaznenog zakona. (25. 7. 2013.)
Optužnicom se okrivljenici stavlja na teret da je; nakon što je od zasad nepoznate osobe pribavila krivotvorenu diplomu jednog fakulteta na svoje ime, o stečenoj stručnoj spremi sedmog stupnja i stručnom nazivu profesora engleskog jezika i književnosti i etnologije; u razdoblju od kolovoza 2005. do kraja studenog 2011. godine, u Splitu i Zagrebu, a prethodno kod nadležnog upravnog tijela županije ishodivši upis navedene diplome u svoju radnu knjižicu, navedenu diplomu koristila prilikom zapošljavanja.
Okrivljenica je navedenu diplomu koristila prilikom zapošljavanja u jednom ministarstvu kao i prilikom raspoređivanja na druga radna mjesta unutar tog ministarstva za koja je potrebna visoka stručna sprema, a u autentičnost diplome se posumnjalo u studenom 2011. godine kada je okrivljenica zatražila premještaj unutar istog ministarstva pozvavši se na tu diplomu.