Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 42-godišnjaka zbog dva pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 20. studenog 2014. podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1972.) zbog počinjenja dva kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točka 3. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (3. 12. 2014.)

Okrivljenika se tereti da je oko 17,00 sati 23. rujna 2014. u obiteljskoj kući u Zagrebu; u kojoj je živio s roditeljima B. T. i S. T.; bez ikakvog povoda na terasi udario oca šakom u glavu te ga, kad je otac pao na pod, nastavio udarati nogama po tijelu i glavi. Otac je uspio otpuzati kroz balkonska vrata u kuhinju, a okrivljenikova majka ih je pokušala zatvoriti, no okrivljenik je drškom metle razbio staklo na balkonskim vratima i ušao u kuhinju te nožem ubo oca u prsni koš. Kada ga je otac uspio oboriti, za vrijeme dok ga je držao na podu, okrivljenik mu je odgrizao komad nosa, pa kad je otac zbog snažnog bola popustio stisak, otrgnuo se i nožem zamahnuo prema majci zadavši joj osobito tešku tjelesnu ozljedu (probodna rana arterije desne ruke).
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor do okončanja postupka temeljem zakonskog osnova opasnosti od ponavljanja djela.