Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 30-godišnji osumnjičenik i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je 15. listopada 2019. dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1989) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona. (15. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnji osumnjičenik 12. listopada 2019. oko 22,25 sati ispred jednog hotela u Zagrebu, prišao drugom hrvatskom državljaninu i uputio mu prijeteće riječi koje su kod njega izazvale strah za vlastiti život te ga potaknule na obrambenu reakciju nakon čega je osumnjičenika udario šakom u glavu. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik potom, koristeći fizičku i dobnu nadmoć, u više navrata udario šakama oštećenika uslijed kojih je on pao na tlo gdje ga je osumnjičenik nastavio udarati. Oštećeni hrvatski državljanin u opisanom je događaju zadobio teške tjelesne ozljede.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, državno je odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak  123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).
Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.