Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 20-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1997.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (17. 1. 2018.)

Okrivljenika se tereti da je 10. rujna 2017. od 4,59 do 5,07 sati, u jednom ugostiteljskom objektu na Malešnici, nakon verbalnog provociranja jednog muškarca, izašao ispred tog objekta kako bi razgovarao s jednom ženskom osobom koja je do tada bila u društvu s tim muškarcem. Kad je iz objekta za njim izišao taj muškarac, okrivljenika se tereti da se verbalno, a potom i fizički sukobio s tim muškarcem i nakon međusobnog naguravanja kao i udaranja šakama, u nakani da ga usmrti, okrivljenik je izvadio preklopni nož te više puta zamahnuo prema oštećenom muškarcu rekavši mu da će ga ubosti u vrat. Budući da se oštećenik izmicao, okrivljenik ga je uspio ubosti u leđa i zadao mu tjelesnu ozljedu (ubodna rana na leđima i natučenje gornje usnice), nakon čega mu je pružena hitna medicinska pomoć.
U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor protiv okrivljenika temeljem zakonskih osnova zbog kojih je i određen odnosno zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela.