Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 39-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je nakon provedene istrage podiglo pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona. (19. 5. 2014.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je oko 15,20 sati 30. ožujka 2014. u Zagrebu, u teško pijanom stanju (od najmanje 3,22 g/kg alkohola u krvi), upravljao teretnim vozilom kolnikom Ulice III. Kozari put II. odvojak, te se zbog takvog pijanog stanja nije kretao što bliže desnom rubu kolnika već je vozilom prešao u prometnu traku za suprotni smjer i pritom svojim vozilom naletio na dijete pješaka (2006.) koje je stajalo na zapadnoj polovici kolnika i uslijed naleta palo na kolnik. Okrivljenik je nastavio vožnju te prednjim i stražnjim lijevim kotačem teretnog vozila prešao preko tijela djeteta koje je s brojnim i teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život prevezeno u KBC Zagreb gdje je preminulo istog dana u 16,42 sati.
Protiv okrivljenika je u optužnici zatraženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.