Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 36-godišnjaka zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 18. rujna podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1982.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. toč. 3. Kaznenog zakona. (26. 9. 2018.)
Okrivljenika se tereti da je 20. svibnja 2018. oko 6.00 sati u Zagrebu, u kupaonici u podrumskom stanu obiteljske kuće u Grintavečkoj ulici, kuhinjskim nožem zadao svojoj izvanbračnoj supruzi više ubodnih rana u predjelu desne nadlaktice, lijeve strane prsnog koša, desne strane prsnog koša, desne bočne strane trbuha, desne strane leđa i stražnje strane donjeg plućnog režnja te niz krvnih podljeva na predjelu glave koje u svojoj ukupnosti čine osobito tešku tjelesnu ozljedu. Oštećenica je preminula na mjestu događaja uslijed zadobivenih ozljeda.
Okrivljenik se nakon počinjenja opisanog kaznenog djela sam prijavio policiji, a u vrijeme počinjenja tog kaznenog djela, protiv okrivljenika su bile na snazi zaštitne mjere iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji izrečene okrivljeniku u prethodnom prekršajnom postupku koji se protiv njega vodio zbog fizičkog nasilja prema supruzi, i to mjera zabrane približavanja izvanbračnoj supruzi na udaljenost manju od sto metara gdje god se nalazi u Republici Hrvatskoj i mjera zabrane uznemiravanja te udaljavanja iz zajedničkog kućanstva gdje je živio s izvanbračnom suprugom. 
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.