Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 48-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 25. siječnja ispitalo u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1972.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona počinjenog na štetu vozača javnog gradskog prijevoza i zbog kaznenog djela oštećenje tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ-a. (27. 1. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik, pod utjecajem alkohola, 24. siječnja 2020. oko 15,00 sati na autobusnom stajalištu i okretištu tramvaja u Zagrebu, počeo vrijeđati vozača javnog gradskog prijevoza, a potom ga udario po ruci u kojoj je držao svoj mobitel nakon čega je oštećenikov mobitel pao na tlo i oštetio se. Okrivljenik je potom, osnovano se sumnja, izvadio nož iz jakne i krenuo prema vozaču te mu više puta zaprijetio smrću.
Nakon ispitivanja okrivljenika, sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članaka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.