Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 40-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (28. 12. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik tijekom 24. na 25. prosinca 2018. u Zagrebu, u Maksimirskoj ulici, u stanu u vlasnice konzumirao alkohol zajedno s vlasnicom i još jednim muškarcem te je došlo do prepirke između njega i tog muškarca. Okrivljenik je, osnovano se sumnja, metalnom šipkom više puta udario muškarca po glavi i tijelu, u nakani da ga liši života, a kad ga je vlasnica stana zamolila da ga prestane udarati, okrivljenik ju je rukom udario u glavu, rekavši joj da ode u drugu sobu, te je oštećenog muškarca odvukao do ulaza u navedenu zgradu. Osnovano se sumnja da je potom daskom, koju je pronašao u dvorištu navedene zgrade, nastavio udarati po glavi i tijelu oštećenog muškarca nanijevši mu brojne teške i po život opasne ozljede, nakon čega ga je tako teško ozlijeđenog ostavio da leži u besvjesnom stanju ispred te zgrade i udaljio se.
Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je protiv okrivljenika odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.