Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru
Ispitan 23-godišnjak zbog kaznenog djela oštećenje tuđe stvari

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru je 13. lipnja 2016. ispitalo austrijskog državljanina (1993.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. u vezi članka 245. stavka 3. Kaznenog zakona. (14. 6. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 12. lipnja 2016. u 17,23 sati u Maclju, tijekom obavljanja granične kontrole na Graničnom prijelazu Gruškovje; u namjeri da ošteti tuđu stvar; upravljajući osobnim vozilom marke Alfa Romeo austrijskih registracijskih oznaka zaobišao kolonu vozila koja se nalazila ispred graničnog prijelaza radi obavljanja redovite granične kontrole te bez zaustavljanja spomenutim vozilom probio spuštenu rampu na prometnoj traci koja je u tom trenutku bila zatvorena za promet. Osumnjičenik je potom nastavio vožnju u smjeru unutrašnjosti Republike Hrvatske, a opisanim djelom je oštećena rampa (savinuće, otkinut crveni poklopac) i time Republika Hrvatska za novčani iznos od oko 1.500,00 kuna.
Ovo državno odvjetništvo je predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor.